Головна » Новини та публікації » Хто і як з вінницьких нардепів голосував за звільнення суддів?

Хто і як з вінницьких нардепів голосував за звільнення суддів?

29 вересня у Верховній Раді України відбулося чергове голосування за звільнення 33 суддів, що виносили злочинні вироки активістам Євромайдану. Загалом за порушення присяги було відправлено у відставку 29 суддів.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, як голосували за це рішення народні обранців від Вінниччини.

Максимально голосували за звільнення суддів 8 народних обранців вінничан, зокрема:  Сергій Кудлаєнко (голосував «за» звільнення суддів  85 разів) Андрій Тетерук  («за» звільнення суддів 84 рази голосував за 1 раз був відсутній), , Руслан Демчак (84 рази – за, 1 раз був відсутній), Іван Мельничук (82 – «за»,  жодного разу «проти», 3 рази був відсутній), Іван Спориш (84 рази – «за», жодного разу «проти», 1 раз був відсутній, лексій Порошенко (84 – «за», жодного разу «проти», 1 раз не голосував, Юрій Македон (голосув  84 рази – «за», 1 раз був відсутній).

За результатами аналізу ОПОРИ послідовно голосував Геннадій Ткачук (76 разів – «за», жодного разу «проти», 9 разів був відсутній). Переважно голосував Олександр Домбровський ( 37 разів голосував «за», жодного разу «проти», 48 був відсутній під час голосувань).

Суміш голосувань «за» і «проти» спостерігається у народного депутата Петра Юрчишина. За звільнення суддів він голосував 8 разів, жодного разу не голосував проти та 77 разів був відсутній.

Ніколи не голосували за звільнення 33 суддів, що виносили злочинні вироки активістам Євромайдану, Григорій Заболотний (жодного разу не голосував проти, але був відсутній під час голосування) та Микола Кучер (жодного разу не голосував проти, але був відсутній під час голосування).

Як відомо, з 1 жовтня набирають чинності зміни до Конституції в частині судоустрою, які скасовують таке поняття як порушення суддею присяги.

Наталія Величко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

тел, email: 063 828 6785,  v.nataliia@gmail.com

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.