Головна » Новини та публікації » Вінниччина: Продовження купальських лотерей від потенційних кандидатів

Вінниччина: Продовження купальських лотерей від потенційних кандидатів

На Вінниччині у селах округу № 14 розповсюджувались запрошення на святкування Івана Купала від Віктора Жеребнюка, потенційного кандидата в депутати. «В комплекті» з запрошеннями були відривні лотерейні купони, на яких зазначалося, що розіграш відбуватиметься «за сприяння Жеребнюка Віктора Миколайовича, почесного голови Благодійного фонду «Поділля - ХХІ століття». Після слів «Для усіх жителів…» залишено вільне місце з розрахунку на те, щоб організатори на місцях вписували назву населеного пункту. Для участі в розіграші необхідно було заповнити анкету на запрошення на купоні.

Крім прізвища, імені та адреси слід було також вказати номер мобільного телефона. Ще до початку розіграшу деякі жителі Жмеринки та району розповідали, що отримують на мобільний повідомлення: «Віктор Жеребнюк привіз до такого-то храму таку-то ікону, запрошуємо поклонитися святині…». Очевидно, тепер отримувачів подібних повідомлень побільшає.

Як повідомив представник Громадянської мережі ОПОРА, головними призами на святі Купала був холодильник, мікрохвильова піч та мобільний телефон. А «цікавинкою» лотереї від Жеребнюка стало те, що головний приз – холодильник – дістався присутньому на святі волонтеру від Корпусу миру зі США.

Довідка. Віктор Жеребнюк, член Партії регіонів, колишній міський голова Жмеринки (з 1998-го по 2002 роки та з квітня 2006 р. по листопад 2010-го). 24 листопада 2010 року розпорядженням Президента Віктора Януковича призначений головою Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

За коментарями звертайтесь:
Наталія Величко
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькійобласті
063 628 67 85
Галина Сегеда
прес-секретар
097 705 23 66

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.