Головна » Новини та публікації » У Вінниці запустили сервіс з контролю за місцевими депутатами

У Вінниці запустили сервіс з контролю за місцевими депутатами

26 липня у Вінниці презентували сервіс з контролю за місцевими депутатами «Вони голосують для тебе». На порталі зібрали інформацію про роботу депутатів міської ради. Аналогічні ресурси розпочали свою роботу в Луцьку, Харкові, Львові і Миколаєві.

Відтепер можна буде перевірити, як працює кожен з депутатів міської ради – чи відвідує сесії та як голосує за ті чи ніші проекти рішень, дізнатися про друзів депутата по голосуванню.

«Будь-який громадянин, маючи доступ до інтернету через смартфон чи комп'ютер, може зайти на цей сайт і подивитися як фактично працює його обранець, або та чи інша партія», - зазначила регіональний координатор Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області  Наталя Величко.

Як розповів експерт Громадянської Мережі ОПОРА Григорій Сорочан, команда ОПОРИ написала робота – програму, яка заходить на сайт мерії, завантажує офіційну інформацію, складає у свою базу даних, приводить її до нормального вигляду. Після цього здійснюються певні обрахунки і для кожного депутата й голосування видається ряд показників.

«Обравши одного з депутатів, можна одразу отримати інформацію: про відвідуваність ним засідань, партійність, округ, кількість голосувань проти фракції, загальну статистику голосувань, а також друзів по голосуванню. Остання рубрика вказує на депутатів, які голосують дуже подібно. Таким чином, можна виявити неочікуваний зв’язок між політичними позиціями депутатів», - зазначив Григорій Сорочан.

За словами Григорія Сорочана, сервіс тільки запущено, тому якийсь час можуть бути технічні неточності та помилки, але про них можна повідомити, написавши розробникам внизу головної сторінки. ​

Локальні сервіси про міськради розроблені за аналогією Rada4you.org, що опрацьовує голосування депутатів Верховної Ради. Важливо також додати, що усі вони створені за принципом відкритого коду, тож будь-яке місто зможе вільно використати розробки Громадянської мережі ОПОРА для себе і запустити схожий ресурс.

За роботою депутатів Вінницької міської ради можна ознайомлюватися за посиланням: https://vinnytsia.rada4you.org