Головна » Новини та публікації » У Вінниці розбили вікна вхідних дверей громадської приймальні партії «БПП «Солідарність»

В ніч з 21 на 22 лютого у Вінниці розбили вікна вхідних дверей громадської приймальні партії «Блок Петра Порошенко «Солідарність». Про це повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Вікна вхідних дверей офісу, що знаходиться на вулиці Соборна, 15, побиті з усіх боків. Вивіска, на якій вказується, що це громадська приймальня Вінницької міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» була на підлозі серед скла.

За словами співробітниці громадської приймальні Віри Поліщук, побили з усіх боків вікна вхідних дверей офісу, всередину проникнення не було.

«Прийшла зранку, побачила побиті вікна і викликала поліцію та повідомила керівництво. Вікна побиті, двері не зламані, не відкриті. У нас двоє дверей, в приміщення вони не зайшли. Там висіла наша вивіска, вони вдарили по цій вивісці і вона впала сюди в тамбур. Вікна побиті з усіх сторін», - розповідаєВіра Поліщук.

«Це сталося сьогодні вночі, як видно візуально, ще до того, як випав сніг, оскільки уламки скла були притрушені снігом. Як видно, невстановлені особи невстановленими предметами і способом розбили скло на вході в дане приміщення. Були викликані працівники поліції, які провели першочергові слідчо-оперативні заходи, огляд місця події, зафіксували дану злочинну діяльність. На фасадах прилеглих будинків є відеокамери, будуть зняті записи з цих камер і встановлюватися особі, які причетні до даних дій», - коментує адвокат, який є представником партійного осередку «Блок Петра Порошенка «Солідарність», Сергій Крейдін.

За словами Сергія Крейдіна, наразі не можна казати про те, з чим це пов’язано, оскільки особи не встановлені, можливо, що з передвиборчою кампанією і політичною діяльністю.

Приміщення офіційно орендується партійною структурою і обладнане відповідною вивіскою з символікою політичної сили.

На місці події працювали слідчо-оперативна група Національної поліції у Вінницькій області.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 рокуГромадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallelvotetabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області
тел.: +380636286785