Головна » Новини та публікації » У Вінниці «Опозиційна платформа – За життя» безкоштовно пригощала кашею та чаєм

У Вінниці «Опозиційна платформа – За життя» безкоштовно пригощала кашею та чаєм

Вінницький обласний осередок політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» 14 жовтня влаштував у Вінниці на Європейській площі безкоштовне частування кашею з польової кухні та чаєм. Кашу особисто роздавав охочим кандидат на посаду Вінницького міського голови від цієї політсили В’ячеслав Узелков.

Захід було анонсовано на сторінці «Опозиційна Платформа - ЗА ЖИТТЯ. Вінниччина» у соцмережі Facebook.

«В рамках свята Дня захисника України 14 жовтня 2020 року на Європейській площі, біля водонапірної вежі о 15.00 годині політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» організовує свято української польової кухні. Кандидат на посаду мера міста В’ячеслав Узелков пригощатиме містян особисто. Окрім, пригощань на присутніх чекатиме розважальна програма та зустріч із кандидатами у депутати Вінницької міської ради та кандидатом на посаду Вінницького міського голови В’ячеславом Узелковим!» - йшлося в анонсі.

Вітаючи присутніх на початку заходу, чоловік у козацькому одязі, який виконував функцію кашовара, сказав: «Вас сьогодні пригощає безкоштовно... Гречана каша козацька. Є такі в нас друзі – фірма «ОПЗЖ», вас пригощають. Ще раз вам бажаю щастя, радості, всього самого-самого найкращого…».

Частування кашею та чаєм супроводжувалось виступом духового оркестру, поруч стояв банер із зображенням кандидатки до Вінницької міської ради від осередку партії «Опозиційна платформа – За життя» Олени Лепей та намет із символікою цієї партії, з якого розповсюджували агітаційну продукцію.

Також спостерігач ОПОРИ зафіксував, як кандидат на посаду Вінницького міського голови В’ячеслав Узелков (боксер та телеведучий) особисто роздавав кашу.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у Вінниці партія «За майбутнє» влаштувала для дітей свято з брендованими подарунками і безкоштовним катанням на паровозику.

ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 6 статті 57 Виборчого кодексу України, забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії), та інших благодійних організацій, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії.

Відповідно до ч. 3 ст. 160 Кримінального кодексу України, надання виборцям, учасникам референдуму, юридичним особам неправомірної вигоди, що супроводжується передвиборною агітацією або агітацією з референдуму, згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, або використанням зображення кандидата, символіки політичної партії, яка висунула кандидата на відповідних виборах, - караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

У цій статті під неправомірною вигодою слід розуміти продукти харчування, спиртні напої та тютюнові вироби, незалежно від їх вартості, а також грошові кошти, товари (крім матеріалів агітації, визначених законом), послуги, роботи, пільги, переваги, подарункові сертифікати, цінні папери, кредити, лотерейні білети, інші матеріальні та нематеріальні активи, вартість яких перевищує 0,06 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (перевищує 63,06 грн), які на безоплатних або на інших пільгових умовах пропонуються, обіцяються, надаються кандидатам, виборцям, учасникам референдуму або членам виборчої комісії, комісії з референдуму чи одержуються зазначеними особами.

Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області
тел.: +380636286785
Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області
тел.: +38 0977052366

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)