Головна » Новини та публікації » У Вінниці на ОВК №11 будуть перераховувати голоси

У Вінниці на ОВК №11 будуть перераховувати голоси

У Вінниці на окружній виборчій комісії №11 ще досі немає результатів голосування. У цьому окрузі склалася проблемна ситуація навколо підрахунку голосів за кандидатів у народні депутати Олександра Домбровського (самовисування) та Наталії Солейко (ВО «Батьківщина»). На сьогодні оброблено 81 відсоток протоколів.

Олександр Домбровський вимагав перерахунку голосів. Сьогодні колегія Вінницького окружного адміністративного суду розглянула позовну заяву кандидата Олександра Домбровського щодо перерахунку голосів. Розглянувши позов кандидата та встановивши ряд грубих порушень чинного законодавства, повністю задовольнила позовні вимоги Олександра Домбровського.

На ОВК №11 склалась досить проблемна ситуація. Наразі голову ОВК №11 Сергія Сітарського усунули від керівництва. Крім того, тут відбувались сутички між представниками кандидатів у депутати, вимикали світло, застосовували сльозогінний газ.

Галина Сегеда
прес-секретар Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області

За коментарями звертайтесь:
Олег Левченко
регіональний координатор Громадянської Мережі ОПОРА
у Вінницькій області

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.