Головна » Новини та публікації » На Вінниччині більшість кандидатів на посади голів та депутатів місцевих рад – чоловіки

Громадянська мережа ОПОРА у Вінницькій області проаналізувала кількість чоловіків та жінок, яких територіальні виборчі комісії зареєстрували кандидатами на посади голів та депутатів сільських, селищних і міської рад. Як показало дослідження, здебільшого на посади голів місцевих рад претендують чоловіки. Водночас різниця між кількістю чоловіків та жінок, які претендуватимуть на депутатські мандати у місцевих радах, невелика.

Так, на Вінниччині до виборів, що відбудуться 29 жовтня, на посади голів сільських та селищних рад висунуто 31 кандидата: 13 – висуванці від політичних партій,  18 – самовисуванці. З-поміж цих кандидатів 22 особи – чоловіки, жінок – лише дев’ятеро.

У депутати сільських та селищних рад зареєстровано 565 осіб: 158 самовисуванців (84 чоловіки та 74 жінки) і 407 представників політичних партій (209 чоловіків та 198 жінок). Загалом різниця між кількістю чоловіків та жінок, які претендуватимуть на депутатські мандати у місцевих радах, невелика: чоловіків балотуватиметься 293, жінок – 272.

У Гніванській громаді, єдиній на Вінниччині міській ОТГ, де 29 жовтня відбуватимуться вибори, на посаду голови зареєстрували п’ятьох кандидатів (чотирьох представників політичних партій і одного самовисуванця), із яких четверо чоловіків та одна жінка. На місця депутатів Гніванської міської ради претендуватимуть 238 висуванців політичних сил: 146 чоловіків та 92 жінки.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Наталія Величко,

координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Вінницькій області

тел. +38063 628 67 85

v.nataliia@gmail.com

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.